НОВИНИ

“Личният пример е много по-ценен от прочетените в учебниците правила.” .
По инициатива на община Ракитово, които подсигуриха необходимите материали, ученици и учители от СУ “Свети Климент Охридски” се включиха в боядисването на пейките на градския стадион “9-ти септември”. Това е място, което е често посещавано от младежите на Ракитово, а сега, когато самите те участваха в облагородяването му, се надяваме, че ще бъде и повече пазено, защото човек винаги цени и пази повече нещата, които е съградил със собствените си ръце. Госпожа Дафинка Клечарова – директор на СУ ” Св. Кл. Охридски”, и учителите, които бяха редом със своите ученици в доброволческото мероприятие, изказват своята благодарност за отзивчивостта и отговорното отношение на ракитовските деца, които спомогнаха това хубаво място да стане още по-приветливо. Когато сме заедно, сме по-силни, когато се трудим всички, работата е по-лека. Готови сме да участваме във всякакви инициативи, които ще направят града ни едно райско кътче, защото не друг, а ние и децата ни живеем тук и за да ни е хубаво трябва с общи усилия да си го направим такова.
 


ИЗБРАХТЕ ЛИ УЧИЛИЩЕ ЗА ВАШИЯ ПЪРВОКЛАСНИК?

ИЗБЕРЕТЕ  СУ “СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” ЗА ПАРТНЬОР В ГРИЖАТА ЗА ВАШЕТО ДЕТЕ!

Качествено образование

Училище със собствен облик и визия

Модерна база – във всички класни стаи има телевизор и лаптоп, осигурен WiFi на цялата територия на училището

Удобно местоположение

 Висококвалифицирани преподаватели

157 годишна традиция, съчетана с новаторство и поглед в бъдещето

Условия за личностна подкрепа и развитие – училищен психолог, ресурсни учители и логопед

Физкултурен салон, фитнес зала и две спортни площадки

Училищна библиотека, която ежегодно се обогатява

Постоянен медицински персонал

 

ПОДАЙТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС ОТ 1.06. ДО 7.06. 2022 Г.

Подаването на заявление за прием в първи клас може да се извърши на място

в сградата на  СУ “Св. Климент Охридски”

 


Ден на ученическото самоуправление

                11-ти май бе различен ден за нашето училище. Прекрасните ученици от Ха клас поеха властта в свои ръце.

                Чрез отбелязването на Деня на ученическото самоуправление се изгражда една по-стабилна връзка между учениците и учителите, и ръководството.

                С огромно желание и хъс Биляна Утева влезе в ролята на директор, Мартин Янев и Красимир Цонин на ЗД по УД, Василена Зайкова – ЗАС, Тереза Цигова – гл. счетоводител, Исин Манев – касиер-домакин, Фани Янкова – психолог, Добромира Зарева – логопед, Стефан Нунев-мед. сестра, Никола Марков – работник-поддръжка.

                Учениците от Vа кл., пък станаха учители за един ден, като изнесоха по интересен и интерактивен начин уроци по математика, БЕЛ, Човекът и природата и изобразително изкуство пред своите съученици. Те споделиха, че едва сега разбират колко трудно и отговорно е да бъдеш учител.

               В края на своя работен ден достойните заместници, бяха наградени с грамоти за своята всеотдайност, от г-жа Клечарова – директор на училището.


На 04.05.2022г. се проведе общинския кръг от националното състезание по Безопасност на движението по пътищата – първа възрастова група (5-7 клас), домакин на което състезание беше СУ “Свети Климент Охридски ”  –  гр. Ракитово. В оспорваната надпревара взеха участие три отбора:

1. Отбор от СУ “Свети Климент Охридски ” – гр. Ракитово;
2. Отбор от ОУ “Христо Ботев” – гр. Ракитово;
3. Отбор от ОУ “Христо Ботев ” – с. Дорково. 
Самото състезание протече в два кръга – теоретичен, където състезателите решиха тест състоящ се от 25 въпроса и практически, където състезателите преодоляха различни препятствия с велосипед демонстрирайки бързина, ловкост и концентрация.
Всички отбори се представиха отлично, но в крайна сметка победи отборът на СУ “Свети Климент Охридски ” – гр. Ракитово с ръководител Шабан Къркелов,  който ще вземе участие в областния кръг на националното състезание по БДП  в гр. Пазарджик на 14.05.2022г. 
Отборите бяха наградени от представители на общинската комисия по БДП и от представители на ПУ гр. Ракитово. 
Отбора е представен от следните ученици:
1. Даниел Паральов
2. Ивон Пейчинова
3. Ерик Котловина
4. Жасмин Гяурова

9 май е повод за редица празнични изяви, в които хората от различни европейски страни се обединяват в стремежа си за просперитет, единство и мир.

Духът на Европа и Русия вдъхнови и учениците от СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Ракитово, които се включиха активно в отбелязването на знаменателната дата.

С рецитал на руски език, презентации и изложба с послания за единство и мир, възпитаниците на г-жа Петя Пещерска и г-жа Александра Иванова се включиха в редица инициативи, свързани с  честването на Деня на Европа и Деня на победата над хитлерофашизма.


През дните от 11 до 15 април 2022, в СУ “Св. Климент Охридски”,гр. Ракитово де проведе седмица на чуждите езици. В мероприятието се включиха всички ученици изучаващи чужди езици, с различни инициативи и изяви.

Повече за събитието може да разгледате тук.


Ученици от СУ “Св. Климент Охридски” – гр. Ракитово с ентусиазъм се включиха в изработването на своите проекти за великденски яйца, под ръководството на г-жа Мариана Пелева.


Във връзка със седмицата на парите в края на месец март се проведе комбиниран урок с ученицте от Xа и IVб клас . Преподавател по Предприемачество е г-жа Атанаска Манолова, а класен ръководител на малките ученици – Райна Ласкова. Урокът премина в дух на дискусия и забавление. Учениците Мартин Янев, Добромира Зарева и Исин Мaнев задаваха много интересни въпроси и запознаха четвъртокласниците с видовете валута, начините за инвестиране, общата валута в Европейския съюз. Накрая провериха доколко са усвоили знанията за парите чрез попълване на тест и тук се отличиха Любомир Гагов, Евгени Минков, Георги Ташев, Емилия Раданова и други деца от четвърти клас.


Надежда за Ангел

 

Надеждата е това, което ни крепи, когато е трудно.

Не бива да я губим и ще открием начина.

Нека в дните на Светлите празници покажем своята съпричастност.

 

Ани е роден герой. Едно слънчево, интелигентно 11 годишно момче. Вече повече от година той и семейството му живеят с надеждата да открият лечение за рядкото заболяване, което унищожава неговите мускули и му пречи да се движи нормално и да има пълноценен живот.

Ангел е прекрасният малък син на г-жа Гергана Карафезиева – преподавател по Математика и Информационни технологии в СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Ракитово.

Ръководството и колегията в училището плътно заставаме зад усилията и надеждата на сем. Карафезиеви.

Уважаеми съграждани, най-искрено Ви молим за подкрепа и финансова помощ. Семейството се нуждае от средства за продължаване на изследвания в чужбина, за получаване на точна диагноза и адекватно лечение.

Благодарим предварително от сърце за вашето благородство и подкрепа. Молим за събиране на средства по сметка към Банка ДСК:

IBAN: BG69STSA93000014502676

BIC: STSABGSF

Гергана Карафезиева

 

Ние имаме надежда!

Нека заедно да съхраним надеждата на Ани и Гери!

Благодарим!

С уважение и надежда!

 

От Ръководството, преподавателите

на СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Ракитово,

родителите и учениците от VIIа клас


За поредна година учениците от IVа, V а,б и в, VIб и VIIа и б клас взеха участие в международното математическо състезание “Математика без граници”.

Ръководители на учениците са г-жа Гергана Карафезиева и г-жа Милка Хрисчева.

Г-жа Дафинка Клечарова, директор на училището, официално връчи грамотите на всички участници в състезанието от есенния и зимния кръг.

Пожелаваме Ви здраве и успешно представяне в пролетния кръг на състезанието.


По случай Седмицата на четенето ученици от 5. в и 6.а клас представиха известни приказки пред учениците от 1.а клас в ЦОУД. Ръководители: Цветанка Бебечева и Мария Кадрева.

Волейболният турнир в СУ “Свети Климент Охридски” в град Ракитово създаде пролетно ваканционно настроение на всички. Той се проведе на 31 март тази година. В оспорваната спортна битка участваха учители със свой волейболен отбор и сборен отбор от ученици от осми, девети и десети клас. Надпреварата продължи в 5 гейма и младите волейболни надежди на СУ “Свети Климент Охридски” победиха своите учители с 3:2 гейма. Директорката госпожа Клечарова връчи грамоти и медали на участниците. Учениците гледаха с интерес срещата. В залата имаше много емоции и ръкопляскания за най-добрите играчи!
 
 

Г-жа Клечарова връчи изпратените от издателство ,,КЛЕТ България” грамоти и значки “МЕЧТАТЕЛ” на целия 4 а клас за участието им в “Моята мечта” – художествена инициатива за детски рисунки на ученици от 1 до 4 клас.
Класният ръководител г-жа Янушева-Баева получи грамота и значка “Учител вдъхновител”.

Информация за получаване на помощи за записаните ученици в първи и осми клас


Презентации за 24 май

 • 24 май – Изготвил: Биляна Утева
 • 24 май – Изготвил: Илиян Мастарафчиев
 • 24 май – Изготвил: Димо Асенов Мандарев
 • 24 май – Изготвил: Борислав Димов
 • 24 май – Изготвил: Бисиана Балджиева
 • 24 май – Изготвил: Даниел Паральон 5а
 • 24 май– Изготвил: Антония Кушлова 5 а

Презентации за 24 май, изработени от ученици от 4 а клас:

Презентации за 24 май, изработени от ученици от 5 б клас:

 • 24 май – Изготвил: Венцислав Хокин
 • 24 май – Изготвил: Анна-Мария Гегова
 • 24 май – Изготвил: Ивон Пейчинова
 • 24 май – Изготвил: Илияна Говедарска

Презентации за 24 май, изработени от ученици от 6 а клас:

 • 24 май – Изготвил: Гергана Мечева
 • 24 май – Изготвил: Георги Канлиев 6а

 


Презентации за 9 май

 • 9 май – Изработил: Мартин Янев
 • 9 май – Изработил: Добромира Зарева
 • 9 май – Изработил: Фани Янкова
 • 9 май – Изработил: Исин Манев
 • 9 май – Изготвил: Мария Кощикова – 12 клас
 • 9 май – Изготвил: Катина Фартунова
 • 9 май – Изготвил: Антония Кушлова
 • 9 май – Изготвил: Ева Стоева  
 • 9 май – Изготвил: Даниел Терзиев
 • 9 май – Изготвил: Георги Попчев
 • 9 май – Изготвил: Венко Балджиев

Информационите технологии в моето име– Изготвил: Васил Мечев

Читалище „Будилник“-Изготвили: Добромира Зарева, Мартин Янев, Илиан Мастрафчиев, Стоил Златанов


„Българският  език  в  стихове“ – презентация на Иван Ташев от 4 б кл.

Иван-Ташев-ІV-Б


Актуализирана заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването във връзка с усложняващата се епидемичната обстановка


Обявена грипна епидемия


Седмично меню за обяд


График за олимпиади – училищен етап


Обява за образователен медиатор по  

проект BG05M20P001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“

“Да спасим Николица”


Отличия за наши ученици в конкурс, посветен на “Въведение Богородично”


Интерактивни занимания по ГОРСКА ПЕДАГОГИКА с ДГС “Селище” – натиснете ТУК


16-ти ноември – Ден на толерантността – натиснете ТУК


13-ти ноември – Международен ден на слепите хора и Световен ден на добротата


“Шарена есен” с ДГС “Ракитово” – натиснете ТУК


ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ “ХУБАВА СИ, МОЯ ГОРО” – натиснете ТУК


1-ви ноември – Ден на народните будители —> натиснете ТУК


Клуб “Млад природолюбител” при СУ “Св.Климент Охридски” – гр. Ракитово, поднови дейността си с поход до м. Блатца ! Много настроение и положителни емоции съпътстваха децата през целия път, както и по време на игрите им ! Урок по Грижа за природата… Едно БЛАГОРОДНО дело, извършено безкористно от представителите на клуба, които в съботния ден почистиха натрупаните през летните месеци боклуци в района на беседката по пътя за Блатца и Ремово..! Огромно БРАВО на децата за положения труд в полза на природата… и ракитовската общественост !

44896690_2313846965545237_750400523995185152_o


44901124_2313847128878554_2431117992533164032_n


44891782_2313847512211849_6317888474280099840_o

44854975_2313847632211837_9002065789569728512_o

44852300_2313847292211871_5718923506389876736_o


44830511_2313847052211895_8153263647813009408_o

44836937_2313847572211843_6508304389059379200_o

43691878_2313873695542564_2052364501944107008_o


44852314_2313873588875908_688358527403556864_o

45003778_2313873635542570_6999643927552720896_o

44942800_2313835388879728_4931482501534187520_o44918355_2313834678879799_999948607907954688_n


44913694_2313834955546438_7772116357201526784_o


44895585_2313834845546449_2886207504537092096_o


44872107_2313874532209147_2149741211659796480_o


44857090_2313873375542596_3663291998917361664_o


44832316_2313874098875857_2849702571738660864_o


44842615_2313835038879763_816912958771691520_o


44566083_2313835948879672_8776273951455182848_o


44842611_2313835778879689_5527676446719344640_o


44859975_2313835848879682_5942104871971848192_o


44946017_2313835812213019_7189381774370144256_o

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11